Material

Beställ sand, grus, sten, jord eller barkmull till ert projekt på ön! Vi levererar materialet i säckar till bryggan eller längre upp på ön med lastmaskin. Snabbt och smidigt får ni materialet till er utan stopp i bygget.

Grus

Vi fraktar och levererar alla fraktioner grus och sten direkt till er brygga och lossar med kran. Räckvidden beror på båtens storlek och kranens kapacitet så meddela oss om ni har specifika önskemål så hjälper vi er.

Stenmjöl är fina fraktioner med små korn och är lämpligt att användas för plattsättning eller finjustering av ytor. Kornstorlek upp till 4mm.

Bergkross är större fraktioner men inkluderar även de finaste kornen (dammet). Fraktion 0-16 innebär att stenarnas storlek varierar från 0 upp till 16mm. Vi tillhandahåller bland annat fraktionerna: 

0-8 | 0-16 | 0-32

Makadam är som bergkross utan det allra finaste materialet. Det finns alltså en minsta storlek. Exempelvis innehåller fraktionen 8-16 inga stenar som är mindre än 8mm eller större 16mm. Vi tillhandahåller bland annat fraktionerna: 

8-16 | 8-32 | 16-32

Leveranssätt

Vi levererar materialet till dig! Hur vill du ha det?

Material i byggsäck

Vi lossar materialet i byggsäckar på din brygga eller stand. 
250 liter | 500 liter | 1000 liter

Material på lösvikt

Materialet lastas löst på båt och transporteras till er. Vi lossar med lastmaskin eller gripskopa. Välj precis hur mycket material ni behöver.

Hyr minigrävare

inklusive transport

När ni ska göra mindre förändringar på ön kan en minigrävare komma väl till pass. Finns i flera storlekar upp till ca 10 ton med en mängd olika redskap som rotortilt, gallerskopa och tjälkrok.

Vi guidar er till rätt maskin och levererar den till er.

Läs mer

Sand

Har sandlagret på sandstranden tunnats ut av vågorna eller ska ni anlägga ny sandstrand? Oavsett vad ni behöver sanden till hjälper vi er att mängda och transportera ut sanden till er. Sanden levereras i säckar eller löst och kan lossas med kran, materialband eller lastmaskin.

Leksand lämpar sig för sandstränder och sandlådor. Den är finkornig, skön att gå i och utmärkt för sandslott.

Rörgravssand innehåller grövre sandkorn upp till 8mm. Till skillnad från Bergkross är görgravssand naturligt och har slipats av naturen till runda fina korn. Används i bland annat kabelgravar eller om understa lager på sandstränder då den är tyngre an vanlig sand och inte flyter iväg lika lätt.

Kustbud tipsar

Grunda med en ordenlig fiberduk och rörgravssand innan ni lägger ut leksanden. Fiberduken förhindrar sanden att tränga ner i botten och rörgravssanden flyter inte iväg lika lätt som leksand och säkerställer att ni alltid har sand på stranden.

Jord

Jord finns i många former och levereras i mindre 40 liters säckar eller i byggsäckar som rymmer 1000 liter. Den mindre säcken är smidig vid planering av rabatter med minimalt spill och storsäcken lämpar sig bra vid anläggning av gräsmattor.

Anläggningsjord lämpar sig för anläggning av nya gräsmattor, häckar eller som grund för nya rabatter. Fördelen med anläggningsjorden är att den inte sjunker ihop med tiden som exemplevis planteringsjord gör. 

Planteringsjorden lämpar sig främst för mindre planteringar i växthus, krukor eller mindre rabatter. Planteringsjorden innehåller inte lera vilket gör den smidig att jobba med.

Täckbark används som täckning på marken tillsammans med jorden och skyddar mot ogräs, jordstänk och stora temperaturväxlingar i jorden. Även lämplig att dekorera med täckbark runt rabatter och träd.

Hantering av personuppgifter *

Klicka här för att komma till vår integritetspolicy (öppnas i ny flik)

Tack för din förfrågan! Vi återkommer så fort vi kan.
Ett fel uppstod med din förfrågan. Vänligen försök igen senare.